top of page

To cocktail bar με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο Στο Ios Sunset Bar τα cocktails είναι τρομερά

Όταν το καράβι πιάνει λιμάνι και το επιβλητικό τοπίο της Ίου γεμίζει τον ορίζοντά σου, ξέρεις ότι αυτό το νησί θα αλλάξει τον κόσμο σου. Το νησί που δεν κοιμάται ποτέ, έχει μια διαφορετική ενέργεια τις ώρες που πέφτει ο ήλιος. Τότε που ο ουρανός βάφεται ροζ και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται, σαν να δίνει το μήνυμα ότι κάτι μαγευτικό όπου να ’ναι θα αρχίσει. Καθόλου τυχαίο που σε αυτόν τον τόπο άνοιξε το πρώτο Sunset Bar στην Ελλάδα.

Το Ίος Sunset Bar ξεκίνησε τη διαδρομή του το ένδοξο 1968 και φέτος φυσάει περήφανο 50 κεράκια στην τούρτα του. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο στη Χώρα της Ίου και από εκεί ψηλά αγναντεύει τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα που είδε ποτέ αυτός ο κόσμος. Η καλύτερη θέα του νησιού, πάνω από το λιμάνι, απλώνεται αμφιθεατρικά σε όλο τον κόλπο του λιμανιού μέχρι την Κουμπάρα. Ένα cocktail bar που δεν μοιάζει με κανένα.

Το Ίος Sunset Bar ανοίγει στις 7 το απόγευμα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Είναι η ώρα για aperitivo με βάση ελληνικά αποστάγματα, που φτάνουν σε εσένα μαζί με τους ήχους της κλασικής μουσικής. Η κλασική μουσική είναι παράδοση εδώ και δεν χαρίζει απλά νότες, αλλά ταυτότητα. Να ακούς τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής ενώ παρακολουθείς τον ήλιο να βουτάει στα κύματα του Αιγαίου… να μια καλοκαιρινή εμπειρία που θα σε ακολουθεί και το χειμώνα.

Και κάπως έτσι φτάνει η στιγμή για τρομερά cocktails. Εκτός από όλα τα αγαπημένα σου, θα βρεις και αρκετές signature προτάσεις που θα δώσουν τη γεύση στο ηλιοβασίλεμά σου. Δημιουργικότητα και υλικά της Μεσογείου παντρεύονται στο ποτήρι σου αποκαλύπτοντας μια καινούργια, υπέροχη γεύση. Συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα μεσογειακά πιάτα της κουζίνας, φτιαγμένα αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα της Ίου ή των Κυκλάδων.

Η ατμόσφαιρα, η μουσική, τα cocktails, οι γεύσεις συνθέτουν κάτι μοναδικό: μια μαγική, σχεδόν πρωτόγονη ηρεμία. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει το Ios Sunset Bar ως «μια όαση στην Ίο».

Χώρα Ίου, Ίος, 2286028024, www.iosclub.gr, Fb: Ios Club Sunset & Cocktail Bar

bottom of page